Когато повечето хора чуят думата "кето", те автоматично си представят чиния с бекон и яйца. Разбира се, тези две храни присъстват в много кето рецепти, но можете да сте на кето режим и да ядете вкусни ястия без месо. Тези кето рецепти за закуска, обяд, вечеря и лека закуска са пълни със здравословни мазнини и протеини, но са напълно безмесни. За това ние от “Fitnessmania” предлагаме съставките и начина за приготвяне! Насладете им се!
В 1 чаша броколи се съдържа толкова витамин С, колкото в един портокал. Знаехте ли това? Броколите също така са пълни с фибри, калий и дори с протеини. По-важното обаче е, че вкусът им е чудесен - стига да са приготвени по правилния начин. Смятаме, че тази рецепта е точно такава. Вижте я!

Съставки:
За салатата:
Кошерна сол
3 глави броколи - нарязани на парчета с големина на хапки
1/2 ч. ч. Чедър - настърган
1/4 червен лук, нарязан на тънки филийки
1/4 ч. ч. препечени нарязани бадеми
3 резена бекон - сварени и нарязани
2 с. л. прясно нарязан лук
За дресинга:
2/3 ч. ч. майонеза
3 с. л. ябълков оцет
1 с. л. дижонска горчица
Кошерна сол
Прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
В средно голяма тенджера оставете да заврат 6 чаши подсолена вода. Докато чакате водата да заври, пригответе голяма купа с ледена вода.
Добавете розичките броколи във врящата вода и варете докато омекнат, около 1 минута. Извадете ги с решетъчна лъжица и веднага ги поставете в подготвената купа с ледена вода. Когато изстинат, завъртете броколите в центрофуга за салати. Ще трябва да го завъртите поне два пъти.
В средна купа разбийте с миксер съставките на дресинга. Подправете на вкус със сол и черен пипер.
Комбинирайте всички съставки на салатата в голяма купа и залейте с дресинга. Разбъркайте, докато съставките се смесят и се покрият напълно с дресинга. Съхранявайте в хладилник до готовност за сервиране.
Само с две основни съставки този кето чипс става страхотен! Хрупкав и солен - точно както го обичате. В рецептата използваме чили и чесън на прах, но можете да го направите и само със сол и черен пипер, или да използвате любимите си подправки.
Съставки:
2 ч. ч. настъргана моцарела
1 ч. ч. бадемово брашно
1 ч. л. кошерна сол
1 ч. л. чесън на прах
1/2 ч. л. чили на прах
Прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180°C. Постелете два големи листа хартия за печене.

В купа, подходяща за микровълнова фурна, разтопете моцарелата за около 1 минута и 30 секунди. Добавете бадемовото брашно, солта, чесъна на прах, чилито на прах и няколко стръка черен пипер. С ръце омесете тестото няколко пъти, докато се получи гладка топка.
Поставете тестото между два листа пергаментова хартия и го разточете на правоъгълник с дебелина 3 мм. С помощта на нож или нож за пица нарежете тестото на триъгълници.
Разпределете чипса върху подготвените листове за печене и печете, докато краищата станат златисти и започнат да хрупкат, около 12-14 минути. Ако предпочитате, може да консумирате с някаква разядка. Например маслини.
Коментари