Съвети

3 рецепти за прочистване на дебелото черво

Fitnessmania
20 ноември 2022г.

Ако страдате от главоболие, умора, повишаване на теглото или имате ниско ниво на енергия, може да имате полза от естествено прочистване на дебелото черво.

прочистване на дебелото черво, прочистване на дебелото черво с активен въглен, прахчета за прочистване на дебелото черво, прочистване на дебелото черво форум

Какви са обаче най-добрите начини за почистване на стомаха? В тази статия на Fitnessmania ще обсъдим всичко - от както представлява този процес до някои надеждни рецепти за естествено прочистване на дебелото черво.

3 рецепти за прочистване на дебелото черво | Защо трябва да пречистваме дебелото си черво

Пречистването на дебелото черво, известно още като колоноскопия или колонохидротерапия, е процедура, която се извършва с цел подобряване на здравето на червата и общото здравословно състояние на организма. Ще изведем няколко аргумента, които подкрепят необходимостта от периодично почистване на дебелото черво, в последващите редове.

Прочистване на дебелото черво | Премахване на натрупаните отпадъци и токсини

Дебелото черво е последният етап в храносмилателния процес, където хранителните вещества се усвояват, а ненужните отпадъци и токсини се натрупват.

Този натрупан материал може да представлява риск за здравето и да допринесе за развитието на различни заболявания.

Прочистване на дебелото черво | Здраве на червата

Натрупването на отпадъци в дебелото черво може да доведе до развитие на състояния като запек, колит, дивертикулоза и други гастроинтестинални заболявания. Почистването на червата може да помогне за предотвратяване и поддържане на здравето на този орган.

Подобряване на функцията на храносмилането

Чистите черва работят по-ефективно и по-добре и успяват да усвояват хранителните вещества. Това подобрява общото здравословно състояние и намалява проблемите с храносмилането, като например запек и хронични гастроинтестинални нарушения.

Прочистване на дебелото черво | Предотвратяване на рак на червата

Някои изследвания свързват натрупването на токсини и отпадъци в дебелото черво с повишен риск от развитие на рак на червата. Редовното почистване и поддържане на чистотата на червата може да помогне за намаляване на този риск.

Прочистване на дебелото черво | Подобряване на общото здравословно състояние

Чистите черва могат да допринесат за подобряване на общото здравословно състояние, като увеличават енергията и виталността, намаляват чувството на тежест и болката в корема.

Въпреки тези предимства, е важно да се отбележи, че не всички са съгласни с необходимостта на периодично почистване на дебелото черво. Някои специалисти считат, че процедурите за пречистване на червата могат да доведат до ненужно изхабяване на епителиалната обвивка на червата и да нарушат природните механизми за изчистване на организма от токсини.

Преди да решите да извършите процедура за пречистване на дебелото черво, винаги се консултирайте с лекар или специалист, които могат да ви предоставят информация и ръководство, подходящи за вашето индивидуално здраве и нужди.

Важно е да помните, че процедурите за пречистване на червата могат да имат рискове и странични ефекти и трябва да се извършват под медицински наблюдение и със съответната професионална консултация.

Естественото прочистване на дебелото черво: що е то?

прочистване на дебелото черво, прочистване на дебелото черво с активен въглен, прахчета за прочистване на дебелото черво, прочистване на дебелото черво форум

Преди да обсъдим как да прочистим дебелото си черво, нека видим какво представлява този термин. По същество по време на прочистването на дебелото черво с помощта на ензими, чайове, иригации на дебелото черво и други методи се извършва промиване на дебелото черво.

Съществуват две техники за прочистване на дебелото черво: можете да използвате специфични продукти за детоксикация на тялото си или да се обърнете към специалист и да си направите промивка на дебелото черво.

Един от най-лесните начини за прочистване на стомаха е да използвате продукти като течни или прахообразни добавки, които можете да приемате през устата.

Освен това някои продукти се прилагат през ректума. Продуктите за почистване на стомаха включват ензими, билкови чайове, клизми, лаксативи (включително нестимулиращи и стимулиращи) и магнезий.

Потенциални предимства и недостатъци на естественото прочистване на дебелото черво

Според древно вярване, наречено теория на автоинтоксикацията, някои храни, като например несмляно месо, могат да доведат до натрупване на слуз в дебелото черво. В резултат на това натрупване в кръвта навлизат токсини, които отравят целия организъм.

Някои хора смятат, че тези токсини могат да доведат до различни странични ефекти, включително увеличаване на теглото, умора, високо кръвно налягане и артрит. С прочистването на дебелото черво премахвате слузта и токсините от тялото си, като засилвате имунната си система.


Ако се опитате да направите прочистване на дебелото черво, не забравяйте да вземете правилните предпазни мерки. Винаги се консултирайте с надежден здравен специалист, особено ако имате вече съществуващи заболявания и/или приемате лекарства за заболявания като сърдечни или бъбречни заболявания.

Въпреки това, когато се извършва правилно, естественото прочистване на дебелото черво може да има многобройни ползи. Те включват например:

• Загуба на тегло;

• Намален риск от рак на дебелото черво;

• Подобрена психическа перспектива;

• Подобрен фокус;

• Подобрена имунна система.

Какво се отделя по време на прочистване на дебелото черво?

Отговорът на въпроса "какво се отделя по време на прочистване на дебелото черво" е прост. Токсините и отпадъците напускат тялото ви. Въз основа на резултатите от проучване почистването на дебелото черво преди колоноскопия премахва приблизително 1,2 кг отпадъци. Важно е обаче да запомните, че това включва основно изпражнения и вода.


Коя е най-добрата рецепта за естествено прочистване на дебелото черво?

Добрата новина е, че не е необходимо да купувате скъпи продукти, за да извършите естествено прочистване на дебелото черво. По-долу ще прочетете за нашите препоръки за рецепти за естествено прочистване на дебелото черво и методите за създаване на перфектната отвара.

Направете промивка със солена вода

Най-лесната рецепта за естествено прочистване на дебелото черво е да се направи промивка със солена вода. Когато пиете солена вода, солта автоматично привлича вода към червата. В резултат на това той може да помогне за премахването на токсините и отпадъците от храносмилателния тракт.

Нужни са ви само:

• 4 чаши гореща вода;

• 2 чаени лъжички морска сол или хималайска розова сол;

• 2 супени лъжици чист лимонов сок;

• Стъклен буркан.

Начин на приготвяне:

1. Започнете със загряване на водата. След това смесете всички съставки в буркана и поставете капака. Разклатете сместа, за да се уверите, че солта се е разтворила напълно в лимоновата вода. 2. Когато напитката за прочистване на дебелото черво е готова, изпийте я веднага. 3. След като приключите, легнете настрани и бавно масажирайте стомаха си по посока на часовниковата стрелка. Скоро ще почувствате движение на червата

Смес от ябълков оцет и мед

прочистване на дебелото черво, прочистване на дебелото черво с активен въглен, прахчета за прочистване на дебелото черво, прочистване на дебелото черво форум

Друга лесна рецепта за естествено прочистване на дебелото черво е смесването на чист ябълков оцет и био мед. Тази напитка за прочистване на дебелото черво може да има положително въздействие върху чревната ви флора. Това е така, защото както био медът, така и ябълковият оцет съдържат пробиотици и съединения, които подпомагат здравето на червата. Ето от какво се нуждаете, за да приготвите тази вкусна напитка за прочистване на дебелото черво:

• 250 милилитра хладка вода;

• 2 супени лъжици био мед;

• 2 супени лъжици качествен ябълков оцет.

Начин на приготвяне:

Започнете, като напълните чашата си с топла вода. Изсипете малко [ябълков оцет](https://www.fitnessmania.bg/yablkov-oczet-polzi-i-vredi) във водата и разбъркайте и суровия мед. Тази смес действа най-добре, когато я приготвите непосредствено преди лягане. Уверете се, че го консумирате веднага. На следващия ден може да очаквате спазми на дебелото черво, които да сигнализират за изхождане.


Споделяне
Loading...

Последвай ни

Instagram лого

fitnessmania

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!