Main (7).jpg
Правилно хранене

Как да повишим продуктивността си с диетата за отслабване на General Motors

Fitnessmania
6 Юли 2022

Оригиналната диета за отслабване на General Motors  е разработена през 1985 год. с помощта на Агенцията по храните и лекарствата и Министерството на земеделието на САЩ. Основната идея за създаването на този хранителен режим била служителите на компанията да бъдат по-здрави и по този начин да се повиши тяхната продуктивност и производителност на труда.

Още първоначалните резултати били впечатляващи и само за седмица работниците намалили теглото си, което довежда до подобряване на ефективността, енергията и увереността им.


 

Какво представлява 7-дневната диета за отслабване

 

Диета за отслабване на General Motors е фокусирана върху едновременната консумация, както на сложни въглехидрати, така и на нискокалорични храни. Това, съчетано с увеличен прием на вода, може да доведе до значителна загуба на тегло в рамките на една седмица.

Идеята е да се ограничи седмичния хранителен режим само до плодове, зеленчуци, кафяв ориз и пилешко месо.


Ден 1

Започнете диетата, като консумирате толкова плодове, колкото желаете, В този ден все още няма конкретни указания за количеството и времето, когато трябва да ги консумирате. Въпреки това дините и кайсиите са силно препоръчителни, тъй като съдържат голямо количество фибри, но можете да включите в диетата си и ябълки и портокали.

Друга важна част от диетата е да се консумират 8-12 чаши вода на ден.

Тези богати на фибри и нискомаслени храни засищат човека за по-дълго време, като по този начин намаляват приема на калории. Високият прием на вода ще послужи и за изхвърляне на токсините от организма и ще го подготви за останалата част от диетата.

 

1 (5).jpg

Ден 2

За разлика от първия ден през втория ден от диетата за отслабване на General Motors се консумират само зеленчуци. Може да ги консумирате сурови или приготвени на пара. 

Зеленчуците съдържат всички хранителни вещества, необходими за поддържане на организма. Необходимите въглехидрати се набавят от картофите, протеините - от граха, а морковите и бобът са пълни с фибри и всички важни витамини.

След първия ден с относително ниско съдържание на въглехидрати това ще ви помогне да възстановите съдържанието на въглехидрати в организма си и ще ви осигури достатъчно енергия. Това помага за повишаването на продуктивността през целия ден.

3 (5).jpg


Ден 3

На третия ден от диетата трябва да се придържате към комбинация от плодове и зеленчуци. Единствените храни, които трябва да се избягват, са картофите и бананите.

В средата на седмицата организмът ви ще е започнал да се адаптира към новата диета. Продължавайте да приемате 8-12 чаши вода, за да изхвърлите всички токсини от организма.

4 (2).jpg


Ден 4

Бананите, които са били избягвани през първите три дни, могат да се консумират на четвъртия ден, като през този ден трябва да се консумират 8 банана. Освен това трябва да се консумира по една голяма чаша мляко на закуска, обяд и вечеря. В случай че това стане монотонно, в диетата може да се включи и купичка супа.

Бананите са богати на пектин и следователно помагат за храносмилането. Освен това те осигуряват на организма мигновена енергия, от която се нуждае, за да продължи да работи. Това спомага за повишаване на вашата продуктивност.


 

Ден 5

На 5-ия ден вегетарианците могат да хапнат купичка кафяв ориз, а невегетарианците - риба или пилешки гърди. Освен това трябва да се изядат и 6 големи домата.

Кафявият ориз е богат на фибри и подпомага храносмилането. В същото време пилешкото месо и рибата са отлични източници на постни протеини. Освен това рибата съдържа и омега-3 мастни киселини, а високото съдържание на фибри в доматите означава, че те също подпомагат храносмилането.

5.jpg


Ден 6

Ден 6 от диетата за отслабване на  General Motors   изисква от човека да приема на зеленчуци. Забравете за пържените! Вместо това ги сварете или пригответе на пара. Салатите не бива да са с тежък дресинг.

Ако консумирате месо може да приготвите 500 г пилешко месо без кожа заедно със зеленчуци, освен домати и картофи. В допълнение към храните от предходния ден, сместа от зеленчуци през ден 6 също осигурява необходимите за организма фибри. В идеалния случай трябва да се избягват всички плодове, както и картофите и сладките картофи.

6.jpg


Ден 7

В последния ден от 7-дневния план човек ще яде чаша кафяв ориз, разнообразни зеленчуци и плодов сок. За обяд може да изядете чаша кафяв ориз заедно с купичка варени зеленчуци. Що се отнася до хидратацията, пийте чаша плодов сок без захар след всяко хранене или закуска, за да допълните богатите на хранителни вещества зеленчуци.

Оризът и зеленчуците ще осигурят на организма така необходимата му енергия, за да функционира ефективно, а плодовите сокове ще помогнат за изхвърлянето на токсините от организма.

Както и през предходните 6 дни, и през седмия ден трябва да се избягват определени храни. Препоръчително е да не се консумират зеленчуци като картофи и сладки картофи, а плодове като банан, череша, манго и круша също трябва да се избягват.

Споделяне
Loading...

Последвай ни

Instagram лого

fitnessmania

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!