Zaglavna (1).jpg
Съвети

Групови тренировки - Как да поддържаме формата си?

Fitnessmania
15 Юли 2022

Създаването на тренировъчен режим често изисква множество опити и грешки. Трябва да научите по кое време на деня предпочитате да тренирате, какви стилове на упражнения харесвате, както и кои са студиата и фитнес залите, които са удобни за вашия район. Преди да пристъпите към първата тренировка, трябва да се справите с някои логистични въпроси

Дори и след създаването на рутинна програма, придържането към нея може да е трудно. За щастие, в света на фитнеса има инструменти, които подпомагат рутинните упражнения и общите ви фитнес цели.

Груповите тренировки са чудесна възможност за тези, които искат да се мотивират, да се придържат към рутинни занимания или просто се нуждаят от отговорност. Повечето групови сесии се водят от сертифициран инструктор, така че можете да очаквате повече напътствия и корекции на формата, отколкото при самостоятелна тренировка във фитнеса. Научете повече в днешната статия на Fitnessmania.

Какво представляват груповите тренировки и кой може да ги посещава?

Груповите тренировки са вид тренировъчна програма, която се изпълнява заедно с други хора и обикновено се ръководи от инструктор. Ето няколко примери за спортове, които са подходящи за групова тренировка:

Водна аеробика; Пилатес; Йога; Силова тренировка; Тай чи и др.

Всеки може да се възползва от отговорността и насоките на груповите тренировки. Има определен график, сертифициран инструктор и група от хора, с които да работите заедно.


Определеният график и групата от хора създават отчетност. Проучванията са установили, че подкрепящите мерки за отчетност помагат на възрастните да постигнат своите фитнес цели, както и цели в други области на живота.

групови тренировки, групови тренировки софия, групови тренировки пловдив, групови тренировки варна, групови тренировки за бременни

Тъй като груповите тренировки се водят от сертифициран инструктор, има голяма вероятност да се възползвате и от физическо ниво. Трудно е да проверявате постоянно формата си по време на тренировка, така че наличието на човек, който да ви помага и да коригира при необходимост, може да помогне за намаляване на травмите. Независимо дали от скоро тренирате или просто търсите промяна в темпото, груповите тренировки предоставят възможности за обучение за всички нива на физическа подготовка.

Предимства и психология на груповите тренировки

Участието в групови тренировки има много предимства. То е полезна за социалното ви здраве, може да създаде график и отчетност, да изгради увереност и дори да ви помогне да получите подкрепа и мотивация.

Социално здраве

Груповият фитнес може да ви помогне да се социализирате и да получите подкрепа. Сигурността е в това, че около вас има хора, които работят за постигането на обща цел, а подкрепата помага да се преодолеят много опасения на начинаещите, като например страхът от трудност или провал.

Освен това е по-лесно да си създадете реалистични очаквания, когато виждате други хора, които преживяват същото като вас в реално време.


групови тренировки, групови тренировки софия, групови тренировки пловдив, групови тренировки варна, групови тренировки за бременни

Едно проучване установи, че груповите тренировки имат изключително положително въздействие върху социалното ви здраве. Участниците съобщават, че усещането за сигурност в общността се дължи на това, че си помагат взаимно и се издигат. В това проучване се отбелязва също, че по-възрастните хора също имат полза - групата може да се подкрепя взаимно без оглед на възрастта.

Задаване на графици

Според друго проучване упражненията два или три пъти седмично водят до социални, умствени и физически ползи. Изборът на тренировъчни класове с разнообразни часове може да ви помогне да изпълните критерия за поне две занимания седмично.

Ако посещавате групова тренировъчна програма, отделяте определени дни и часове, за да тренирате с други хора. Това означава, че в графика ви винаги има част, посветена на тренировките. Освен това е важно да знаете, че някой ще забележи, ако не тренирате в определеното време.

Допълнителна мотивация

Често стресът допринася за липсата на мотивация за упражнения и други аспекти на живота. Проучване, проведено сред студенти по медицина, установи, че груповите тренировки им помагат да се чувстват по-малко стресирани и повишават тяхното физическо, психическо и емоционално качество на живот.

Според фитнес инструкторите груповите тренировки са чудесен начин да намерите мотивация и да се наслаждавате на физическата активност. Освен че груповите тренировки са като социални срещи с други хора, те са и чудесен начин за създаване на конкуренция и мотивация.

групови тренировки, групови тренировки софия, групови тренировки пловдив, групови тренировки варна, групови тренировки за бременни

Изграждане на увереност

Фитнес инструкторите споделят още, че груповите тренировки са първата стъпка за много хора, които до сега не са извършвали никаква физическа активност. За някои хора може да бъде облекчение, че не трябва да се обръща внимание на всички. Освен това посещението на групови тренировки струва по-евтино от индивидуалните тренировки със сертифициран инструктор във фитнеса.

групови тренировки, групови тренировки софия, групови тренировки пловдив, групови тренировки варна, групови тренировки за бременни

Споделяне
Loading...

Последвай ни

Instagram лого

fitnessmania

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!