Неозаглавен (912 × 513 пиксела) (9).png
Правилно хранене

3 бързи и здравословни рецепти за вечеря

Fitnessmania
12 октомври
7 мин.

Всяка вечер се чудим кое по-напред да свършим - да сготвим ли, да обърнем внимание на семейството, да спортуваме или да си починем. Обикновено до последното не успяваме да стигнем. Поради тази причина решихме да съберем 3 бързи и здравословни рецепти, с които хем да спестите време от приготвянето на вечерята, хем да сте спокойни, че всички се храните здравословно.

Лазаня от тиквички

Разбира се, класическата лазаня е вкусна. Понякога обаче ни се иска нещо по нисковъглехидратно. Тази лазаня от тиквички е идеалният начин да облекчите класическото ястие за лятото. Необходими продукти:

● 2 ч.ч. рикота

● 1 с.л. прясно настърган пармезан, плюс още за поръсване

● 2 големи яйца

● кошерна сол

● прясно смлян черен пипер

● 1 1/2 ч.ч. сос маринара

● 3 големи тиквички, нарязани на широки ивици с помощта на белачка и отцедени върху хартиена кърпи

● 3 ч.ч. настъргана моцарела

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180°С. В малка купа разбъркайте рикотата, пармезана и яйцата и подправете сместа със сол и черен пипер.

  2. Разпределете тънък слой маринара в тавичка за печене. Покрийте с 2 слоя тиквички, една трета от сместа с рикота и една трета от моцарелата. Разпределете около 1/3 чаша маринара върху моцарелата. Повторете напластяването още два пъти.

  3. За горната част наредете тиквичките една до друга по диагонал в тавата за печене, за да се получи решетка. Повдигнете долната половина от лентичките и поставете останалите лентички от тиквички по диагонал. Повтаряйте до напълване.

  4. Поръсете с още пармезан и подправете със сол и черен пипер.

  5. Печете, докато се разтопи и тиквичките се сготвят, около 30 минути.

  6. Оставете да почине за 10 минути, преди да го нарежете.

Печено пиле с масло

Печеното пиле е идеално за вечеря, особено когато се готви само. Подправете добре пилето, намажете го с масло и добавете каквито зеленчуци имате под ръка. По този начин приготвено може да имате вечеря и за следващия ден.

Необходими продукти:

● 1 цяло пиле

● кошерна сол

● черен пипер

● 450 гр. бейби картофи, разрязани наполовина

● 1 голяма глава броколи, нарязана на розички

● 1 голям червен лук, нарязан на филийки

● 2 ч.ч. чери домати

● 2 с.л. зехтин екстра върджин

● щипка червен пипер

● 4 с.л. разтопено масло

● 3 скилидки чесън, смлени

● 1 ч.л. италиански подправки

● спанак, за сервиране

● 1/4 ч.ч. тънко нарязан босилек

Начин на приготвяне:

  1. Поставете голяма тава във фурната и я загрейте до 220°С. Подсушете пилето с хартиени кърпи и подправете обилно със сол и черен пипер. Оставете да престои на стайна температура, докато фурната се загрява и приготвите останалите съставки.

  2. В голяма купа разбъркайте заедно картофите, броколите, червения лук, чери доматите и олиото. Подправете със сол, черен пипер и щипка червен пипер.

  3. В малка купа смесете маслото, чесъна и италианските подправки. Намажете с четка цялото пиле.

  4. Внимателно извадете тигана от фурната и поставете пилето в центъра, след което разпръснете зеленчуците наоколо. Печете, докато кожата стане хрупкава и златиста, около 1 час. Оставете да почива 15 минути.

  5. Поднесете пилето и зеленчуците върху легло от спанак. Ако желаете, залейте с малко мазнина от тавата и поръсете с босилек.

Печена сьомга

Тази здравословна печена сьомга е най-добрият начин да нахраните семейството си. Няма готвене в тиган - всичко се пече във фолио, което улеснява подготовката и почистването. Вярваме, че това е най-добрата рецепта за печена сьомга, която сте опитвали някога. Поднесете я заедно с любимите си печени картофи или други зеленчуци.

Необходими продукти:

● 2 лимона, тънко нарязани

● 1 голямо филе от сьомга (около 1,400 кг)

● кошерна сол

● черен пипер

● 6 с.л. разтопено масло

● 2 с.л. мед

● 3 скилидки чесън, смлени

● 1 ч.л. мащерка

● 1 ч.л. риган

● нарязан пресен магданоз, за украса

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180°С. Поставете в голяма тава за печене фолио и го намажете със спрей за готвене. В центъра на фолиото наредете резени лимон на равно разстояние един от друг.

  2. Овкусете двете страни на сьомгата със сол и черен пипер и я поставете върху резените лимон.

  3. В малка купа разбийте маслото, меда, чесъна, мащерката и ригана. Полейте сьомгата, след което увийте сьомгата с фолиото. Печете до готовност, около 25 минути.

  4. Преди да сервирате украсете с магданоз.

Надяваме се тези рецепти да ви харесат и да спестите много време, което да прекарате заедно с любимия си човек или децата. Бон апети!

Споделяне
Loading...

Последвай ни

Instagram лого

fitnessmania

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Благодарим Ви, че сте част от нашето БИО семейство!